今日系好朋友生日,因佢住港岛区关系都找食的地方在铜锣湾,今次系openrice见到有间Bar餐厅看起来不错同食海鲜,但朋友想食甜品多点,所以吾食海鲜并盘而选择甜品拼盘作生日礼品,好开心仲可以早少少同佢地讲写名添!~去到大约7:30,大约有3-4桌人,音乐吾太大声,装修都几特别,一个倒转的巴黎铁塔已十分吸引,我地坐系窗边都几舒服可以看到街景,因为蚝都有SET可以并一枝白酒,但因我吾太舒服关系就冇叫,唯有下次再黎食过。白酒忌廉汁意大利蚬加蒜茸包$79:白酒忌廉汁好香同好味吾咸,蚬好大只同厚肉但吾难咬。蒜茸包劲多蒜茸所以好香,加上汁更香口。这个价钱有这质素坚推介!~汉堡扒伴芝士焗肉酱意粉$95:热呼呼上桌已十分吸引,汉堡扒都好大片同厚肉但吾会好硬,仲保留左肉汁同肉味,芝士好多渗入去肉酱度口感一流,意粉份量正常。生蚝(premium and gillardeau)$119:原来门口有牌可以知道今日有咩蚝选择,我地共叫了4只,每款叫左2只,蚝新鲜有海水味道重,但要早叫。因为想新鲜原因不太多,我想食比较creamy一点原来已经买晒,唯有再等下次黎叫SET,我见到都系大约4百几左右仲有酒饮都几抵。法
白酒忌廉汁意大利蚬加蒜茸包
汉堡扒伴芝士焗肉酱意粉
生蚝(premium and gillardeau)
法式甜品并盘
法式甜品并盘$215:朋友见到好开心,因为一个木盆入面有少少不同甜品仲有白朱古力牌!~味道出奇地不错,最喜欢咖啡,芒果和抺茶味….最重要系每款都不太甜,有回原本甜品味道。
玫瑰茶
玫瑰茶$39:其实以为酒吧未必有热饮,竟然有朱古力($39)已经好出奇,最后朋友叫左一杯,而且仲有瑰茶添!~玫瑰超多同香同好大粒,仲可以加热水,最后加左3次仲有玫瑰茶香味,好味道。
今次我地叫左4只蚝,1个意粉,1个小食和甜品并盘和2杯热饮,大约每人$300,价钱都合理,朋友都好满意这餐生日饭。
2015-12-03
白酒忌廉汁意大利蚬加蒜茸包