2014-08-07 3114 浏览
星期五同朋友黎到环境写意既意法私房菜餐厅。我地简左好耐决定左叫几个唔同既dinner set share,因为觉得dinner set 系真系几抵食。通常私房菜都系会食dinner set。Dinner set 有平到贵选择,所以平有平食,贵有贵食。我地叫左个价钱普通既set 同两个special set。头盘有鹅肝,青口,parma ham。卖相唔错之如,味道都唔错。鹅肝好香口,青口个汁我地当汤饮晒,parma ham 同出面食无咩分别。汤味道好浓烈,我地都好钟意个汤。主菜叫左羊架,黑毛猪,同龙虾和牛。估唔到都几有水准,叫5 成真系5成。龙虾和牛系出边应该咁既价钱唔会食到咁既配搭。味道岩晒我地口味,黑毛猪系平时都有食,不过佢地既黑毛猪算有口感。羊架都几juicy, 肥瘦均晕。跟住个set仲有甜品。整体上都满意,有d friend 已经book 左话想试。想倾计既话系个好地点。
鹅肝
青口
Parma ham
和牛龙虾
羊架
黑毛猪
题外话/补充资料: 食物和service都好 适合朋友Gathering
2014-08-01
鹅肝