2016-05-17
是日又离到大埔,朋友带路去食呢间餐厅,佢话食过觉得醉鸡好好味。我本身好钟意醉鸡,加上食粉面嘅地方有醉鸡食都几好奇想试下。我哋三人行下午一点左右到达,虽然唔使等位,不过已经坐得8899因为座位唔多。猪润米粉猪润好大件,爽口又滑兼好粉,煮得啱啱好,好好味啊而个汤底望落几清,但好够味。卤水猪头肉面朋友嗌嘅卤水猪头肉面。因为未食过猪头肉,所以试下,上枱先知原来系猪耳好大碟啊!我哋三个人都够食!猪耳切得好薄,咬落好爽脆,味道调得几好,唔会好咸 斋食唔送面都ok,落咗麻油好香。上汤生菜清清地嗌多个上汤生菜,生菜好入味兼仲系好爽脆花雕醉鸡最期待嘅花雕醉鸡 原来呢度嘅醉鸡系醉鸡脾离㗎!鸡肉又厚又实,外皮仲好爽脆。酒味唔算太浓,平时唔钟意花雕酒味嘅朋友都可以试一试窝。另外朋友仲嗌咗牛筋面,我夹咗旧牛筋试下,系偏爽口嘅。见到餐牌有猪肺,好特别下次要再离试一试另外朋友仲话呢度嘅猪扒都好味,好期待下次再来!
猪润米粉
清清地嗌多个上汤生菜,生菜好入味兼仲系好爽脆