2017-03-26 546 浏览
😁今日打咗电话俾 潮民老板订咗张枱六个人 想话比佢听我想订..... 点知我未讲佢就话俾我听六个人我帮你揸fit 心想咁犀利 我想食乜都知 到咗八点我准时到 仲特登买咗两支wine 头盘系象拔蚌同牡丹虾刺身双拼 新鲜就系啦 但系就少啲啫 不过老板又谂到我想食乜嘢㖞 仲亲晒我支wine 我今曰系真想食海鲜 哗 跟住上嚟枱就系我最喜欢嘅番茄蟹汤 爆晒糕嘅高蟹 真系爆到你吾信 个蟹汤嘅味道系我最钟意嘅 好强嘅蕃茄味 老板话系用全天然蕃茄做 我已经爱上了 但我饮完啲番茄汤叫waiter帮我加番茄汤 个孤寒鬼只畀我一碗 真孤寒 之后老板帮我拣了两款牛肉 一款系极上雪花安格斯 真系溶口个 第二款系手切牛肉边位 甘香又有牛肉味 真得。之后梗系问吓老板 有冇点我钟意嘅咸蛋虾饺 同潮民爱心饺 老板话当然有啦 佢仲话仲有你钟意嘅大花胶筒同大蛏子皇 佢个番茄汤趁海鲜真系一流 问佢点整又唔肯讲真孤寒 不过真系好正 佢仲话下星期会有一个咖喱汤出炉 同香油一口牛肉锅 我问老板有冇番茄汤咁正 佢话我下星期落嚟试吓就知 之后点了几款菜蔬同佢哋𠮶个超甜粟米 已经够饱 老板超好人。仲请埋我饮佢知珍藏版威士忌 真超得 哩真好满足 埋单都系400个人头 真系唔贵 但已经想试吓佢个新嘅咖喱汤啦 心想咖喱汤都可以打边炉???
2017-03-22