2019-03-10 1012 浏览
一入到黎就收到美金😹😹原来系纸巾,超级得意😽我地两个人叫咗两个dinner set,份量超多🤤🤤1️⃣前菜(1)西班牙黑毛猪前腿 🐷 🐖 佢哋嘅Parma ham 黎自餐厅有份投资嘅自家农场。月份愈多,味道越浓。我哋拣咗24个月熟成,味道就balance d😚冇咁咸,配埋烘过嘅多士食,咸香得黎好味道!😋😋(2)北海道带子带子煎得金黄金黄,好吸引又够鲜甜😍🥰用左青柠皮调味,带微酸,好开胃!😋仲配左清爽沙律,沙律系用左茴香(好奇心上网一查:佢系球茎茴香,属胡萝卜🥕科食物,有健胃促进食欲、驱风邪等食疗作用。🤣)呢个前菜真心正!🥳2️⃣另外,加$88 叫左海鲜食香蒜西班牙橡果饲养黑毛猪腊肉肠炒虎虾🦐呢道菜系用parma ham嘅油去煎,加埋腊肉肠炮制,同样咸香,但虎虾嘅鲜味无被盖过,带香辣,食落好弹牙、可口!😋😋😋厨师好体贴,只虾剥埋壳!😚3️⃣是日餐汤忌廉芦笋汤真系第一次饮,好有惊喜🥰完全系真材实料,几浓郁、鲜美,唔会过咸过甜!☺️4️⃣主菜(1)猪鞍🍽佢系运送期间做左保湿处理,更加juicy😋绝对唔会干!酱汁系橄榄油同黑醋等,食落更有层次!🥳🥳🥳呢道菜令我更钟意食猪鞍😍(2)美国牛肩扒🍴用慢煮方式烹调,然后
一入到黎就收到美金😹😹原来系纸巾,超级得意😽
我地两个人叫咗两个dinner set,份量超多🤤🤤
1️⃣前菜
(1)西班牙黑毛猪前腿 🐷 🐖
西班牙黑毛猪前腿(24个月)

(2)北海道带子

4️⃣主菜
(1)猪鞍🍽
猪鞍

(2)美国牛肩扒🍴
用慢煮方式烹调,然后再加迷迭香煎一煎,更加香口!☺️
美国牛肩扒

5️⃣❗️任食❗️配菜
(1)新鲜沙律🥗
食得多肉,当然要食啲菜😝啲蔬菜🥬同番茄仔都好新鲜,用咗橄榄油同黑醋调味,清甜爽口😚

(2)黑松露薯条🍟
薯条炸得香脆,加咗黑松露同埋少少盐,更加惹味 !😜我个朋友劲夸张,食左两碟🤣🤣

呢啲配菜,以任添嘅质素来讲,真系非常好👍🏻
黑松露薯条、新鲜沙律

6️⃣餐茶: 格雷伯爵茶☕️
呢一餐真系食得好饱好满足,呢杯茶正好解腻🥰
伯爵茶

7️⃣甜品
haagen daz云呢拿味雪糕🍦正!虽则已经食得好饱,甜品依然食得落😚😚😚
甜品

服务好好,侍应好有善🥰
2019-03-10
西班牙黑毛猪前腿(24个月)
带子配茴香沙律
香蒜西班牙橡果饲养黑毛猪腊肉肠炒虎虾