2019-05-14
评语:今日一行14人去食泰国菜,我地订左枱本来系讲明要圆枱,但去到只系俾张长长的枱我们,真系讨厌,倾偈都唔方便!但都冇办法,冇理由依家转地点,所以就有得佢了。等齐人后就睇睇餐牌有咩好食,见餐牌的食物好多花款,真系睇到人地眼花撩乱呀!但因为我地有十几个人,睇隔离枱的碟头唔系太大碟,所以每一款都要打双份叫。等我讲一讲先!泰式生虾刺身好新鲜,爽口,配埋个酱一流!👍串烧叫了牛,猪,鸡,他切成一片片,口感唔够,味道一般,冇乜特别!菠萝炒饭饭够干身,面头有几片鸡肉,旁边有肉松伴碟,味道尚算好味!泰式拼盘有虾饼,鱼饼,春卷,味道可以,似是在外内卖回来,不是自已店内做的,所以冇乜特别。芝士虾球芝士虽然唔多,但好似咬橡胶的感觉,如果冇芝士应该会好食好多!咖喱软壳蟹啖啖肉,配有大大个面包,咖喱汁香浓,送面包一流! 值得推介!👍泰式无骨凤爪,酸辣适中,好有泰国风味!咖喱青口,青口新鲜,大大只,咖喱一样香浓,都几好食!炒杂菜,面头好多菇,好足料,食落几香,唔错!泰式马拉盏炒通菜,马拉盏好够味,通菜爽口!泰式马拉盏炒椰菜苗,椰菜苗好嫰,爽口!泰式咸鱼炒椰菜苗,咸鱼好惹味,椰菜苗爽嫰!椰汁西米糕拼泰式千层糕,西米
泰式生虾刺身好新鲜,爽口,配埋个酱一流!👍
泰式无骨凤爪,酸辣适中,好有泰国风味!
咖喱青口,青口新鲜,大大只,咖喱一样香浓,都几好食!
炒杂菜,面头好多菇,好足料,食落几香,唔错!
泰式马拉盏炒通菜,马拉盏好够味,通菜爽口!
泰式马拉盏炒椰菜苗,椰菜苗好嫰,爽口!
泰式咸鱼炒椰菜苗,咸鱼好惹味,椰菜苗爽嫰!
椰汁西米糕拼泰式千层糕,西米糕唔太甜,千层糕够软熟。
芒果糯米饭,椰汁味浓,唔甜,芒果香甜,好正!
同朋友聚餐最紧要唔限时,食物都几好,是聚会的不错选择,如果佢有圆枱给我们就梗加好了!