2023-04-19
话说饭聚group成日都食饭,但成日都唔齐脚,终于约到个星期日齐脚🙈齐脚做咩好?紧系打边炉啦😋于是约齐人脚,去左天后既叁不馆打返个靓边🥰入到去既装修好有7、80年代既感觉,连碗筷亦有同1种感觉😎侍应亦著上类似茶餐厅既服装,衬托得好好👍侍应姐姐亦都好有耐性介绍各种配料,其中沙嗲系佢地自家制,闻落去已经好香~今日都叫左唔少野:- 复古味沙嗲汤底- 玫瑰花花药膳汤底- 极级本地手切设肥牛- 黑豚五花腩- 鱼皮饺拼招牌午餐肉饺- Q弹墨鱼丸- 虾胶油炸鬼- 油麦菜- 粟米- 薯仔片- 新鲜鸭血- 出前一丁- 椒盐鳝球复古味沙嗲汤底黎到,Kari就即刻试汤,饮完即刻要话叫出前一丁黎食,好香既花生酱🥜而玫瑰花花药膳汤底亦都有浓浓既药膳咪道,汤底非常正🥰而食物方面,所有食物都非常新鲜👍本地手切肥牛睇落新鲜,食落弹牙,完全冇雪味😋而黑豚五花腩亦都同样冇雪味,入口即溶,好食👍食完肉当然唔少得要试下丸类,鱼皮饺真材实料,绝对冇失望😋系出面未食过既午餐肉饺,真系全肉,少少菜都冇,岩晒我班肉食性既朋友仔🤣除左火锅配料方面,我地另外叫左个椒盐鳝球🐟,真系炸得好脆,完全冇腥味,连唔食海鲜既阿卵都食左2旧表示好食👍
于是约齐人脚,去左天后既叁不馆打返个靓边🥰
今日都叫左唔少野:
- 薯仔片
- 新鲜鸭血
- 出前一丁
- 椒盐鳝球
总结: 怀旧既门口、装修、摆设、服装,加上新鲜既食材,自家制既汤料,感觉真系返左7、80年代系屋企打边炉咁,真系好适合成班朋友黎聚旧,如果要gathering朋友,不妨黎呢到感受下
🥰