2022-07-14
终于嚟到雄记美食,之前嚟咗几次都摸门钉,今次终于入到嚟叫咗咖喱牛腩捞面,本来系叫清汤腩嘅,点知隔离几个人都食咖喱,落单时忍唔住叫店员帮我改咗做咖喱,呢度贴深度㗎呢度有得拣大中小辣,即系唔系做完一煲,就咁不上去个碗到咖喱好香,材料切到好细粒,牛腩炆到好林,薯仔入味,捞埋面食,味道简直一流,略嫌个汁比较稀,唔够杰身虾米煎肠粉加蛋:呢个煎到好香脆,微微朝香,只蛋唔会煎到全熟,仲有啲蛋汁喺中间流出,开埋个肠粉食,真系好香,我仲忍唔住将啲肠粉垫埋落个咖喱汁度食,原来都好夹,唔怪得知佢有得叫咖喱牛腩肠粉最后今日卖晒腐竹糖水,店员推介冬瓜茶,唔算太甜,有冬瓜嘅甜味,解渴一流值得一题,正值午市去食,店员好忙,但系都好有礼貌,抹枱都好细心。