2018-09-04 623 浏览
经过无数次都未入去试过,今次朋友们选择方面犹豫左好耐,于是好肚饿既我就直接推左大家入去依间野了XD我地差唔多八点半先开饭,入座时已经都唔洗等位,拣完野食好快就上晒枱,不过漏左一样野,后来追左单都好快上菜。按上菜顺序逐样讲第一轮上左海南鸡、蟹肉炒饭 同 猪牛鸡串烧。我地另外加左鸡油饭,不过我无食,炒饭吸引啲~嘻嘻海南鸡有鸡味(咦?)口感嫰滑无渣,我地四个人俾左两份酱(姜蓉+辣椒酱+甜酱油),好体贴。淋落上个啲汁都好好味,所以我地连啲青瓜都清埋。蟹肉炒饭明显见到有蟹肉,亦有啲鲜味,但味道唔算好突出,不过整体黎讲都唔错,作为一个唔食葱既人黎讲,都唔会太反感,OK。猪牛鸡串烧分量比时个啲泰式串烧少,不过肉既口感算OK。第二轮上左猪颈肉每块都自算大块而已几弹牙,个汁少少辣,OK。大虾柚子沙津漏单,好在追完后好快就上菜虾都几大只,全部开左边挑左肠剪左头,Good。加上食完大堆肉同淀粉质,最后用个沙津清新一下,系唔错既一餐。最后补充一下环境因为我地夜食饭,完全唔迫唔嘈仲有卡位坐,地面枱面餐具都几干净,不过有一两只蚊滋仔飞黎飞去,但前后几间都系食肆又难免会有啲小蚊虫,可接受。服务方面,落单上菜叫人都好

按上菜顺序逐样讲

第一轮上左海南鸡、蟹肉炒饭 同 猪牛鸡串烧。
我地另外加左鸡油饭,不过我无食,炒饭吸引啲~嘻嘻

海南鸡
淋落上个啲汁都好好味,所以我地连啲青瓜都清埋。

蟹肉炒饭

猪牛鸡串烧
分量比时个啲泰式串烧少,不过肉既口感算OK。

第二轮上左猪颈肉
每块都自算大块而已几弹牙,个汁少少辣,OK。

大虾柚子沙津漏单,好在追完后好快就上菜
虾都几大只,全部开左边挑左肠剪左头,Good。

最后补充一下
服务方面,落单上菜叫人都好快有反应,仲好好笑容,自动自觉加水,好满意。
2018-09-03
  • 海南鸡饭