2023-02-27
上环禧利街街尾(近大马路) 又有新cafe 小店进驻,我就趁weekend 去试试!🤣餐厅嘅setting 好似食铁板烧/omakase 咁,俾人高级嘅感觉,但价钱都算正路,百零蚊一个weekend brunch set, 同区内其他cafe 价钱差不多,睇餐牌weekday lunch set 仲平,$58-88 有交易,可惜我唔系喺呢头返工啦!如果唔系一定会试试坐喺bar 枱睇住厨师为你即席烹调都系一种享受,最重要系确保食物处理过程卫生,食完之后厨师过嚟问我哋满唔满意,态度好nice, 我都有赞佢哋啲咖啡真系超级好饮,完全冇涩味,唔使落糖都得,好香滑好岩香港人口味,钟意朝圣咖啡店嘅一定要过嚟试吓cappuccino 好出色!英式早餐 🥓🍳🍞$148 (🌟9/10)猪肉肠锁到肉汁,烟肉都煎得几香口,野生蘑菇炒得好香好有菇味,蕃茄好甜好juicy,炒蛋我睇住佢落pasta cream 黎炒唔怪得知咁滑,最令我惊喜系块多士,用咗酸种面包但系keep 到外脆内软,你都知出面成日食到𠮶啲都系硬过条命..呢度块包真系好软熟,食得出一定系新鲜唔系隔夜货 今次仲系第一次食black pudding
英式早餐 🥓🍳🍞
$148 (🌟9/10) 猪肉肠锁到肉汁,烟肉都煎得几香口,野生蘑菇炒得好香好有菇味,蕃茄好甜好juicy,炒蛋我睇住佢落pasta cream 黎炒唔怪得知咁滑,最令我惊喜系块多士,用咗酸种面包但系keep 到外脆内软,你都知出面成日食到𠮶啲都系硬过条命..呢度块包真系好软熟,食得出一定系新鲜唔系隔夜货
今次仲系第一次食black pudding 厨师话系法国嘢嚟,原来系用羊血做嘅血肠,系super food 黎,应该好补
加$18 配左杯cappuccino 好得,可以话系我近期饮过最出色嘅咖啡,只豆品质好好,冲出黎好浓郁,甜中带苦但完全冇涩味,好顺喉 烟三文鱼牛油果三文治🥑🥪
Smoked Salmon & Avocado Open Sandwich
$138 (🌟8.5/10) 伴碟即叫即制嘅羽衣甘蓝沙律好新鲜, I love the sauce so much! 唔会过酸,烟熏三文鱼有咸香,呢款包同all day 个款系一样,所以都系好软熟,配埋牛油果冇得输
同老板倾两句都feel到佢几有heart, 有心做嘅小店,绝对值得支持🫶🏻