2011-04-16
平时星期六都钟意去土司工坊食早餐,因为人不多5驶同人迫。 今日客人不多(大约得4成客人),我前面只有一个客人order 野,order完揾位坐,等左5分钟见到个店务员攞住d食物 (吐司+煎蛋) 俾迟过我order架客人,我心谂可能前后脚出食物"姐",等多一阵有架啦(店务员都见到我只有杯野饮系枱)。 点知又斋等左5分钟先见个店务员又攞住d食物,但系又5系我架。 我已经挥手叫个店务员同大声叫佢,佢望左我一眼又走左人。 火都黎埋,当我准备起身想去cashier 同个男经理讲,个店务员又再出现攞住d食物(第3次),但又5系我架。 放低d食物后,佢行埋黎(一句野冇讲),睇完我张单,之后又行开。 我再等左5分钟,佢先攞住d食物行埋黎,讲左一句"5好意思",我问佢"系5系漏左我张单" ,佢冇答, 急急脚走开左(好冇礼貌)。 点知d煎蛋系冻架,d吐司微暖,十分之差。 俾佢地搅到我一早冇晒心情。之前食开都冇发生过。 顾客已经5多,搅到服务差,食物差,叫人点再去,以后都5会再去光顾。