今晚送完朋友后,已经比较夜,与老婆无奈只能在屋企附近揾食。见呢间新新地,冇试过,谂住试下。一试之下,颇为难忘。首先是服务。入店时看见有一张4人枱,几处吧枱。4人枱未执,但吧枱已执干净。我地谂住快可入坐。但门口男侍应话「出边等先」(冇话要执枱)。咁我地谂可能要执4人枱俾我地。咁好坐的。于是老实系出边等。然而系秋老虎热风下,我地等左10分钟,都唔见有人执枱。只见唯一男侍应行来行去落单。咁我地谂住人手唔够问题,不足为怪啦,孰知呢个先卜系悲剧的开始。终于入到去。落单啦。有位姐姐来落单。好多刺身同寿司都冇。但佢都有心机,问我地一件定两件。虽然佢心不在焉,大部分寿司两件都变左落一件,但我要特别鸣谢佢。因为无论寿司定系刺身,质素都好一般。白身鱼本身唔太新鲜唔系问题,呢的价位雪货正常。我都预左。但全部解冻做得甚差。刀工唔评了。鲹同鲷鱼毫无应有的基本甜度。赤身令人发指。腥、解冻唔够,有渣就唔好讲了。大佬你唔系争鲜,有的过分了。最妙落单时,我要平目鱼刺身,姐姐话只有平目鱼背寿司。平目鱼唔会有刺身。姑不论平目鱼为何就冇刺身,你个menu大大只字刺身下边写住平目鱼又点解释,实在耐人寻味。你只来货太cheap唔

终于入到去。落单啦。有位姐姐来落单。好多刺身寿司都冇。但佢都有心机,问我地一件定两件。虽然佢心不在焉,大部分寿司两件都变左落一件,但我要特别鸣谢佢。因为无论寿司定系刺身,质素都好一般。白身鱼本身唔太新鲜唔系问题,呢的价位雪货正常。我都预左。但全部解冻做得甚差。刀工唔评了。鲹同鲷鱼毫无应有的基本甜度。赤身令人发指。腥、解冻唔够,有渣就唔好讲了。大佬你唔系争鲜,有的过分了。

最妙落单时,我要平目鱼刺身,姐姐话只有平目鱼背寿司。平目鱼唔会有刺身。姑不论平目鱼为何就冇刺身,你个menu大大只字刺身下边写住平目鱼又点解释,实在耐人寻味。你只来货太cheap唔够肥拆唔到边做刺身就不妨直讲,教人食鱼真系一绝。在下食咁多日料包括omakase. 呢个中低价位餐厅可以教客食鱼,我都只能写个服字。

最后最好系只平价李白sake. 好彩只酒救我一命。赤身同鲷唔系酒吞咽真系有极大困难。淡而无味而多渣。

买单两人870几。唔系话要omakase咁。但呢个价我去食梅利登都得。唔使呢个价食争鲜水平。其实咁睇,争鲜都唔差了。