2018-12-10
星期六放假特登约埋姊妹去远少少嘅地方叹下午茶 吹下水,系呀马鞍山对港岛区人士黎讲算远架啦不过都值得嘅 因为呢度景色靓,有靓靓海景,同埋睇到好靓嘅日落🌄 重点系有宠物的话都可以带过黎Casa精选 $105其实就系正常All day breakfast,不过佢有D食材都几高质的,个蒜蓉包唔硬,最神奇系食唔到蒜蓉味🤣🤣🤣 至于块烟肉我觉得几好味脆脆地,唔系好咸,不过可以唔使咁干炒蛋无奶味唔会散修修但我觉得老麦的好食啲(当然分量佢系多D)成份野最好食应该系个薯饼,香口之余恰到好处,有多块会开心D烟三文鱼水瓜柳厚薄饼 $98长方形嘅外型几特别,食食下先发现原来都几full,因为每件都好厚实,下面似面包多啲,不过佢系外面脆脆地地都几好味。其实我觉得三文鱼有啲鯹不过可能系我放冻左先食,而佢个主打水瓜嘅存在感都几高,可以帮助减腻,酱汁都几开胃的说法式柠檬挞$38性价比高的柠檬挞!卖相好有感觉,酸酸地几开胃, 虽然系柠檬挞但唔会硬,柠檬味唔算重,入面有柠檬酱做馅料,上面啲汁都系酸酸甜甜应该都系柠檬汁,作为ending好清新,慢慢食睇住个靓日落真系好有feel呀题外话:呢度啲服务员超有礼貌同超细心,所以响
Casa精选 $105
Casa精选
成份野最好食应该系个薯饼,香口之余恰到好处,有多块会开心D
烟三文鱼水瓜柳厚薄饼 $98
烟三文鱼水瓜柳厚薄饼
法式柠檬挞$38
法式柠檬挞
题外话:呢度啲服务员超有礼貌同超细心,所以响度食野好舒服,好适合hea一个下午呢