2016-07-17
朋友生日当然要食豪d啦, 今日带左佢黎呢间意大利餐厅食餐好既~ 侍应们都系外国人讲英文, 而且服务态度非常好, 睇得出佢地用心经营, 每食完一度菜,佢地都会问下我地对佢地既食物有咩comment...前菜 - 烤面包+橄榄树+醋------------------------------【烤牛排配菊蓟】HK$158呢个沙律除左有烤牛排同埋菊蓟外, 仲有车厘茄, 芝士, 再淋上黑醋汁, 酸酸地, 烤牛排既边位烤得好香, 而牛肉非常新鲜, 色泽红润, 肉汁鲜甜, 而且几林...【义大利肉类拼盘】HK$168帕尔玛火腿, 轻烤猪颈肉, 薄切大香肠, 烟肉, 腌制橄榄, 蔬菜同埋烤面包 - 火腿略带甜味, 猪颈肉烤得比较硬身, 类似食紧猪肉干既质感, 但因为比较薄, 所以唔硬...而腌制过既橄榄依然无损本身既橄榄味. 但香肠同埋烟肉就算夹住好脆既面包一齐食都依然觉得好咸...【芝士足料龙虾义大利饭】HK$288超多汁既义大利饭, 因为芝士已经溶左系饭入面, 所以个饭系更加creamy黏口...饭质比较软, 索哂d汁, 好入味, 成个饭味道极之浓郁, 加上鲜甜爽口龙虾, 今餐果然食得好豪啊!!!
【烤牛排配菊蓟】HK$158
【义大利肉类拼盘】HK$168
【芝士足料龙虾义大利饭】HK$288
【烤牛扒 (16oz 安格斯肉眼)】HK$398
【Creme Brulee】HK$68
【ChocoTini】HK$68
因为呢杯朱古力系冲既时候打左Cream入去, 所以饮落杰杰地, 同埋唔会好甜
【Snow Bo】HK$68
呢杯系由cream, 菠萝同埋一只花叫Elderflower整成, 饮落都系杰杰地, 菠萝味比较重, 少少甜, 但饮唔出花味~