第2次吃这间位于湾仔嘅金满庭,第一次好耐之前食过记忆中味道唔错,今次带朋友再来品尝,朋友去了外国好耐,好耐冇食到中餐,都表示好好味😋而且里面用餐环境不错,可以好舒适地享用晚餐,服务都很好,店员不停为我哋添饮云吞鸡汤呢!鲜肉小笼包 $55 (5只)😋食后感:-很好有5只($55)同8只($88)选择-皮薄里面多馅🤤好味-里面汤汁唔太多,所以轻轻咬一口吸一口汁再吃里面嘅肉就ok砂锅云吞鸡 $138😋食后感:-份量好多,云吞有好多粒,汤都饮到至少每人3碗,1/4只鸡都好够-汤味道好鲜好香好饮,鸡同云吞都好好食,好入味,有得饮汤有得食鸡同云吞呢个价钱好抵食👍🏻上海炒年糕 $118 😋食后感:-份量好多,啲汁好正🤤甜租哋咸咸哋炒得好好味👍🏻两人叫咗以上3道菜,结果食唔晒😂建议大家如果叫完云吞鸡可以唔洗叫多个饱肚主食,可以叫其他轻食!

鲜肉小笼包 $55 (5只)
-很好有5只($55)同8只($88)选择
-皮薄里面多馅🤤好味
-里面汤汁唔太多,所以轻轻咬一口吸一口汁再吃里面嘅肉就ok

砂锅云吞鸡 $138

上海炒年糕 $118
😋食后感:
-份量好多,啲汁好正🤤甜租哋咸咸哋炒得好好味👍🏻

两人叫咗以上3道菜,结果食唔晒😂
2023-03-01