2018-09-07
话说夜晚放工肚饿,平时经过此处知道开得比较夜,专登兜过黎食野,入去话两人,一个肥阿姐安排我地坐低,我屁股都未贴到张櫈,另一个瘦阿姐以九秒九的速度飞埋黎话,尼张四人台黎架,去后面果张二人台啦。我明白香港餐厅细座位要善用,但使唔使去到咁极致?已经夜晚十一点几,得三两台客,惊爆场咩?再者,其它台都系坐四人台,连一个人都坐四人台,真系唔系好明点解要咁做,要安排我地去同人地搭台。最奇怪系跟住入黎的两个客又安排坐那张四人台,感觉好受歧视。不过OK,FINE,香港人能屈能伸,我地坐低另一张台,叫左三文鱼寿司,元贝寿司,玻璃虾寿司,立鱼寿司,三文鱼刺身,三文鱼手卷,跳舞虾刺身。要称赞这店的师傅刀工的确一流,可以将三文鱼起到纸咁薄做三文鱼寿司,元贝好似橡胶咁硬,食左eng胃,三文鱼,玻璃虾和立鱼淡而无味。得跳舞虾稍微正常,不是好,而是正常。极速食完餐宵夜,几个阿姐阿伯系隔离围住你张台,但又唔系做野,水又唔斟,总之感觉极差。有种强烈感觉他们只顾揾钱,完全唔理顾客感受,莫讲话提供什么服务。总之祝老板好运啦。不会有下次。