2018-11-14 346 浏览
接上文, 由于系同日既下午2:56 系金鱼街果间分店食唔到想食既沙茶牛肉公仔面 , 所以, 经confirmed MOKO 依间有就上咗黎依间食. 但真系失望, 未食已经觉得作为一间食店黎讲, 好唔掂!!! 希望有关管理层睇到并重新制定管理方针!去到MOKO要花啲时间先揾到, 去到等位, 系我前面有4个人排队, 而跟我后边既系一个人.  咁啱有张二人枱走, 阿姐系店内向外大声叫喊: 有无一位?! 哈, 好正, 阿姐睇唔到我啰, 比我后面个人入先,  我跟住入去, 就安排返个位比我. 当我准备叫嘢食时, 一位短头发阿姐叫我等阵......等佢开机落ORDER (点解我要提? 因为佢既语气唔好仲有啲寸). 我ORDER完后, 我对面位既客落都ORDER啦, 阿姐又系用佢啲寸寸贡既语气'教'个客ORDER, 教佢要叫野食先再叫野饮, 又唔好散叫要叫餐, 会平啲.  过咗一阵, 隔离枱想要ORDER, 阿姐就话佢个手帐无电, 叫个客自己用个TABLET ORDER!讲返啲食物, 我叫咗个沙茶牛肉公仔面常餐, 个面OK, 但两条香肠好咸...... 我见都好多人叫蛋挞食, 都谂住试下, 点知,

讲返啲食物, 我叫咗个沙茶牛肉公仔面常餐, 个面OK, 但两条香肠好咸...... 我见都好多人叫蛋挞食, 都谂住试下, 点知, 当我叫著长头发阿姐想佢帮我落ORDER时, 阿姐话'无㖞, 啱啱果转无晒.' 跟住转身走...............  我揾返佢再问几时会有, 阿姐话'要等3-4个字, 但可能都无, 因为出边仲有外卖既等紧', 听完佢咁讲, 我真系好唔开心亦都无ORDER. 之后, 另一枱卡位有两个人见到阿姐送上蛋挞比坐对面既客即时话'我哋黎先叫先, 点解佢哋有蛋挞先'! 阿姐答话唔一定入坐先叫先就会有先!!!  真系精彩, 我都系第一次见有啲服务态度可以差到咁......

我比钱时问收银姐姐, 佢话蛋挞3-4个字先有新出炉, 一炉25-30个.  真心, 如果咁卖蛋挞不如唔好卖或者拎筹等啲客知到有定无, 要等几耐同等几多个先有.

我谂有得拣我都唔会再拣去文华食.
沙茶牛肉公仔面常餐
2018-11-10
等候时间
5 分钟 (堂食)