2020-07-22
7月4日 一家大细 去咗愉景湾 游下水行下海滩。 我哋去完海滩之后, 梗系要食返餐先出返去香港啦。我哋就拣咗呢间 Figos. Figos 系意大利餐嚟嘅.𠮶度嘅服务员好友善, 一见我哋行过 好醒目咁样 招呼 我哋坐低 然后再介绍个度有啲乜好嘢。 一坐低 ,我哋梗系 我叫返个饮品先啦。 我就叫咗个青柠梳打。呢度嘅青柠梳打冇得顶 系用新鲜青柠榨汁 沟出嚟嘅。 唔系用𠮶啲人工浓缩味汁。服务员建议我地嘅食烧肉排。佢哋一份烧肉排真系好大件, 我一齐share。 味道方面 甜甜酸酸 , 做得好香, 食落仲有肉汁㖭,好冧。啱啱游完水梗系肚饿啦, 当然要整返个面食, 同埋 risotto。海鲜意大利饭 炆得好香, 带出海鲜味, 饭心唔会生,唔会咬落去一粒粒。 蒜汁意粉炒得好香, 意粉唔会谂咬落去有口感。总括嚟讲佢系用料都 不错. 食得出每一个环节都好认真. 楼面方面佢哋个个都有礼貌, 同佢哋讲嘢有种好有heart嘅感觉.再加上喺 郊区 无 城市嘅 压力 感觉。😪 最近肺炎疫情严重,政府现收紧限聚令, 睇嚟要隔一段时间先至可以出街食晚饭啰..... 希望最恶劣嘅时间快啲过去啦。
我哋就拣咗呢间 Figos.
Figos 系意大利餐嚟嘅.
一坐低 ,我哋梗系 我叫返个饮品先啦。
我就叫咗个青柠梳打。
服务员建议我地嘅食烧肉排。
海鲜意大利饭
炆得好香, 带出海鲜味, 饭心唔会生,唔会咬落去一粒粒。
蒜汁意粉
炒得好香, 意粉唔会谂咬落去有口感。