2018-01-01
第一次写食评,不过唔系因为佢好好味,系因为服务真系差到无朋友。先讲下佢个格局,佢系L型咁,收银果就喺最前,可以睇到最前面大约三分一场,但就望唔到最尾三分一至二分一既位置。咁等位果时,都系收银附近,见到果三分一场啲楼面都好忙咁,咁我同老婆就大约等咗二个半钟入坐,就坐最入果个AREA。一坐底,见到台都未抹干净,而台底下面系一大摊水,虽然俾果滩水跣到,但唔紧要,打边炉唔会预系干净,但系最大问题系果度系无人理,真系一个人无,写好晒纸想揾人落单兼叫汤底,但就举咗几分钟手都无人理,跟住就去中间左右既位置度找𠮶三分二场入面唯一一个楼面姐姐,佢就唔耐烦咁问要乜,我老婆就话想落单同叫汤底,佢就好难为咁话:「我唔系跟果度(后面3分1场)㖞,不过唔紧要啦,照帮住你啦~」(客又点会知你边个负责边度),我老婆就话返,后面一个人都无,佢就话「佢哋放紧饭,后得一人咋」,同一时间,有个抬住嘢后生仔楼面喺我老婆后面无礼貌咁大喝「睇后!」(本身已经企开咗同个姐姐讲嘢),本能转身一望,佢个款就黑位个面兼用盘嘢凶我老婆,无礼貌之余,仲要烚女人。搞到咁气顶,继续坐底食都只会食得无瘾,结果决定即走,走果下我哋都有同收银讲声唔食,
一坐底,见到台都未抹干净,而台底下面系一大摊水,虽然俾果滩水跣到,但唔紧要,打边炉唔会预系干净,但系最大问题系果度系无人理,真系一个人无,写好晒纸想揾人落单兼叫汤底,但就举咗几分钟手都无人理,跟住就去中间左右既位置度找𠮶三分二场入面唯一一个楼面姐姐,佢就唔耐烦咁问要乜,我老婆就话想落单同叫汤底,佢就好难为咁话:「我唔系跟果度(后面3分1场)㖞,不过唔紧要啦,照帮住你啦~」(客又点会知你边个负责边度),我老婆就话返,后面一个人都无,佢就话「佢哋放紧饭,后得一人咋」,同一时间,有个抬住嘢后生仔楼面喺我老婆后面无礼貌咁大喝「睇后!」(本身已经企开咗同个姐姐讲嘢),本能转身一望,佢个款就黑位个面兼用盘嘢凶我老婆,无礼貌之余,仲要烚女人。搞到咁气顶,继续坐底食都只会食得无瘾,结果决定即走,走果下我哋都有同收银讲声唔食,但佢就望都无望就一手收返张单。
整体来讲,全程都有种要受人气既感觉,由等位到走人,所有过程都无一刻觉得我地系有被尊重过,可能真系太多客,佢哋唔休做,佢几衰都会有人中入去。无礼貌都算,毕竟预咗佢地唔会有,不过放饭放到一个人都无,仲要D人唔愿补位,D管理真系有啲得意。另外,见到前面三分一场果D人手数量,比例上同喺后半场既就完全唔一样,令人好怀疑班人系集中收银望到D位附近扮勤力。点都好,呢间嘢唔会再有下次。
题外话/补充资料:
味道&抵食,因为未食就唔知味道,不过睇目测返D料,同埋可以拣既食物种类,就俾3粒星。