周末老婆话想试吓呢间餐厅 趁老婆收工前早啲去到排队 晏就打咗几次电话想订枱但无人听同埋周末实多人所以早啲嚟 一路等都相安无事 最后等到入座 嗌我地入座的是一名身材略胖戴眼镜的女员工 做完哂安心出行扫描埋针卡后 就谂住行入去餐厅睇吓边个staff带位 点知身后呢名女员工突然间嗌停我仲问我”乜你知道你坐边张枱咩” 我同佢讲”你都无讲边张” 佢回应”系啰 咁你等等我” 咁佢先带枱 心谂边有餐厅员工咁无礼貌 第一好多时候餐厅嗌枱𠮶个要处理咁多人排队嘅时间都好忙 咁就会有佢同事出嚟帮佢带枱 我见你无带枱所以我行入去睇吓边个带枱 第二如果系你带枱 系咪可以预早同客人讲”麻烦你地做一做安心出行扫描针卡后等一等我带你地去边张枱” 而唔系用呢啲问题去叫停客人 或者你真系唔记得讲 咁你都可以讲”唔好意思 客人 麻烦你等一等我 我带你地去边张枱”等等嘅说话都要嚟得好啲 佢老板请著佢呢个员工真系当黑 疫情过后晚上有得堂食梗系想做好啲 唔系迟吓touchwood爆第六波到时候咩生意都唔驶做食物还可以嘅 只系一路谷住度气 都唔觉特别出色呢间帮衬一次都嫌多 以后唔会再嚟
食物还可以嘅 只系一路谷住度气 都唔觉特别出色
呢间帮衬一次都嫌多 以后唔会再嚟