2017-11-24
其实从来都唔打食评,但呢次真系奶野,点都要留返几只字。喺机场附近返工,lunch排左阵队好快入到去食,有lunch set menu,价钱还可以接受。叫左个七号餐,炆牛排骨跟饭,好记得系七号,因为侍应阿姐上菜,喺嘈杂嘅环境问:”边个2号?”、”边个7号?”,唔系好听得清楚佢讲乜,即时亦反应唔切,两秒思考时间都无,阿姐就开口大骂:”你地唔知自己叫乜咩?叫完又唔应,唔食呀嘛?”,然后发悔气咁放低,口嗡嗡继续闹我地,态度非常恶劣。我顶唔住颈,就话返佢:”知你好忙好多野做,但你而家咩态度呀?我地黎食野,唔系俾你闹”然后个阿姐再闹,话:”我态度系咁架喇,边个七号?”,我同另一个同事都举手,然后佢拎左去俾另一个同事先,隔左阵先拎我𠮶份黎。我心谂,系咪加我料呀?老实讲,食物唔差,系ok,之后呢个阿姐都无出现,有另一个姐姐serve我地,有一份餐迟左上,另一个姐姐都好有礼貌,话唔好意思。之后返到office,隔左大半个钟,就奶野喇,肚疴到七彩,唔排除系加左我料。