餐厅: 香港仔潮州海鮮酒家
资讯:

终于开返晚市堂食,星期日夜晚即刻同朋友们一行4人去深水埗打冷! 铺头嘅座位唔算多,不过都几阔落,坐得舒服,唔使同人迫👍🏻 朋友们之前食开话好味,所以我特登跟佢地来试试。今次order咗一份椒盐豆腐、一份酥炸蚝仔饼、一个香辣鲍鱼鸡煲、一个例牌卤水拼盘,仲有2枝Asahi、1罐可乐、4个白饭。 椒盐豆腐 $58第一碟就已经好失望😰 明明落单话要椒盐豆腐,一嚟到俾咗碟普宁豆腐我,即刻好有礼貌咁同个侍应讲佢我哋order嘅系椒盐豆腐,点知个侍应好似觉得我地老屈佢咁,一句唔好意思都无仲摆出一副极唔耐烦嘅样,仲想屈我哋要咗碟普宁豆腐,超无礼貌😰😰😰 之后再上返呢碟椒盐豆腐俾我哋先好笑,在座咁多位都未见过椒盐豆腐系用普宁豆腐嘅样嚟整,摆到明就系求其将头先上错咗嘅普宁豆腐求其加返啲椒盐上去就拎俾我地。俾返少少heart啦大佬,做街坊生意都唔系咁求其挂🙄😤 卤水拼盘 $138呢碟卤水拼盘唔够入味,连最易入味嘅卤水豆腐都可以无味,可想而之成碟卤水嘅质素系点啦😰😰😰 卤水鹅太肥,红肠太薄,猪耳都系一般质素。 酥炸蚝仔饼 $108呢碟蚝饼唔错,份量足够,唔算厚粉,蚝仔又多又大粒,炸得酥脆,食落香口,沾d鱼露

铺头嘅座位唔算多,不过都几阔落,坐得舒服,唔使同人迫👍🏻

椒盐豆腐 $58
椒盐豆腐

卤水拼盘 $138
卤水拼盘

酥炸蚝仔饼 $108
酥炸蚝仔饼
呢碟蚝饼唔错,份量足够,唔算厚粉,蚝仔又多又大粒,炸得酥脆,食落香口,沾d鱼露食就perfect啦😋

香辣鲍鱼鸡煲 $198
香辣鲍鱼鸡煲(半只)
鸡煲好味😋 够辣够惹味!鸡件算多,d香辣味捞饭食一流!👍🏻

📍环境阔落,卫生尚可,服务态度极差,食物水准参差,价钱中等,埋单连加一总共$721,碟椒盐豆腐同员工态度真系令人耿耿于怀😂😂😤😤
2022-04-24
酥炸蚝仔饼
香辣鲍鱼鸡煲(半只)