2024-07-04 243 浏览
带位职员俾咗个qr code我落单,拣咗咖喱猪扒乌冬,冻咖啡,拣嘅时候无为意要㩒到最后要系右上嘅特别要求㩒走甜、少甜、少奶、走奶呢啲。原本以为冇糖/糖奶另上。冻咖啡嚟到底部有层2cm嘅糖浆,饮咗一啖真系太甜饮唔到,有个鬓边女职员咁啱系隔离枱上餐,等佢上完餐我举手示意冇人理。之后我拎住杯咖啡同另一位比较年轻(冇鬓边)嘅女职员讲  「唔好意思,㩒餐嘅时候我唔知佢有糖系里面,可唔可以帮我整过杯走糖嘅。」然后女职员答我:「出咗喇㖞!」因为个女职员个态度都几唔好,之后我就话咁帮我倒咗佢啦。 谂住之后再另点,但惊又系有糖,再揾另一个职员问,讲返唔知道冻咖啡有糖呢件事同啱啱个位女职员件事。呢位职员冇听哂就话得得得 整俾你。最后,我一点叫嘅野食到咗,但两点几都未食,完全冇哂胃口。谂住拎个外卖盒拎走个乌冬,后补嘅咖啡冇再饮过亦冇外卖走。我再㩒多次单点咖啡,以免第一位职员以为我想R咖啡。埋单时同职员讲唔洗再出多杯,呢杯我系补返啱啱出俾我个杯。原本埋单职员唔系态度差个位。态度差个位摄咗出黎想帮我取消返单点咖啡个价钱,我话唔洗。佢最后强制减咗我再单点个杯,后期有另一位客想埋单,我叫佢帮咗位先生埋单先,女职员系

原本埋单职员唔系态度差个位。态度差个位摄咗出黎想帮我取消返单点咖啡个价钱,我话唔洗。佢最后强制减咗我再单点个杯,后期有另一位客想埋单,我叫佢帮咗位先生埋单先,女职员系咁叫我埋单,用咩俾,想赶我走先。之后我话你系咪想后面位先生同你罚企同,佢先帮先生埋单先。

仲话咁我系点咗,如果个个都整完再出仲得嘅。我话我一开头有好好礼貌同你讲 我唔知原来右上有粒制可以㩒,问可唔可以帮我整过杯。你一句:但系出咗喇㖞!
我唔系冇钱,但你唔洗咁嘅态度讲野,而家唔洗你特登free个杯,费事你蚀钱。最后俾咗$91,外卖都冇要。实在冇胃口食。因态度真系十分差
2024-07-04
午餐