2017-06-02 906 浏览
上星期有两位外籍好友访港,一心谂住带佢地试吓D好食既中餐,没想到会搞到如此不愉快地离开。本身入到去坐低都无乜野,但我打算先去洗个手,问D服务员厕所系边,语气极差话餐厅里面无㗎㖞!要去出面,但又吾话我知边面,结果我出到去行左好耐都揾吾到,返黎后问另一个服务员要湿纸巾,又系语气好差话我地无㗎㖞!同佢讲厕所好似好远,仲俾佢闹话:「系咁㗎啦!冇办法㗎啦!」到埋单先搞笑,我地系3位但收左4位茶钱,走到收银机前问,佢居然答我:「都已经收左钱啰,咁你想我点吖?」听到呢句真系火都黎埋,虽然只系6蚊,但系明明佢地出错,连道歉都冇句,仲要咁恶!后尾女经理过黎不断道歉,个收银同事立即态度180度转变话我系咪误会左佢既意思,佢其实系想问我想用咩方式退钱!真系o嘴!讲真,间餐又吾系平,用3倍价钱食茶餐厅同茶楼野,仲加上服务态度咁差,真系有钱都吾想俾佢赚!香港大把好野食,以后再有外籍客都吾介绍呢间,免得得失个客!
上星期有两位外籍好友访港,一心谂住带佢地试吓D好食既中餐