2019-04-04 151 浏览
今晚食完晚饭,谂住去松记糖水食返碗糖水润下。早知留返系屋企抖下。入到铺头坐低,店员用不屑的眼神将餐牌放在枱上。当我正准备落单𠮶阵,有位女士入嚟买外卖。于是店员用「不想理睬」嘅态度同我讲:「你等阵。」𠮶位女士谂左好耐都未知食乜,企左喺个柜位前面,又问呢样系乜,𠮶样系乜,未揸定主意究竟食乜。搞咗好耐,店员都冇理过我曾经叫佢落单嘅事。我𠮶刻真系有谂过起身就走。𠮶位买外卖嘅女士,随手攞起放喺我张枱上面嘅餐牌,我先发觉店员其实连餐牌都冇俾过𠮶位女士。唔怪得知佢谂左2分钟,都仲未叫到外卖。等左约差不多2分钟,我再问店员可以落单未,佢先问我:「你食乜?」请问呢啲系乜嘢服务态度?!如果你哋想去食糖水,就千祈唔好去呢间啦。如果唔系真系好「润」。