因为已经9点, 见夜特登问清楚last order (10pm)同closing hour(1130pm). 落单个阵姓郭既服务员已经唔系太好态度,不过都无乜所谓, 小事. 到上菜,我地叫左个云吞鸡汤,郭服务员准备将个煲拎上来点知俾经理叫佢帮我地分汤. 佢块面本身已经黑, 听完个order之后对住我地张枱细细声讲左句xx老x. 我屋企人其实都无乜所谓, 明白佢唔系发我地脾气. 无乜大不了, 只系佢个人比较无乜修养, 呢类型既酒楼唔可以expect太多. 到十点, 我地见其他人走哂,都想尽快食完走. 见d staff忙紧无茶我地都自己加, 废事阻人收工. 到1015, 我地起身, 郭服务员就准备推架车准备清洁. 但因为我地有两个小朋友, 3个月大同两岁, 好多嘢执,所以慢小小. 郭服务员就讲左句xx老x, 推开架车行左岀门口.我都知服务行业唔好做, 俾人阻收工就更加燥. 但对自己工作既基本尊重都无, 客人就受住气咁食餐饭,都唔知为咩. 希望管理层可以留意下!