2012-04-24
2个中学同学生日,一行7人想揾个地方方便聚旧倾偈,就拣左呢度!招牌菜系北京填鸭,呢个当然系必点菜式︰呢度的鸭唔系净系得层皮,而系填埋有肉,食起上黎口感丰富好多,又冇咁滞,正!小小的缺点系青瓜太少,因为填鸭同酱汁的味好浓,青瓜可以调和返,如果有多D青瓜拌住就好啦!另一招牌菜系叉子烧饼︰侍应话D榨菜肉末有少少辣,但其实我完全唔觉得佢辣!反而又些少咸就真,不过配埋烧饼就OK,烧饼上舖满芝麻,好香口~呢碟都几饱肚架...寿星公想食砂窝云吞鸡,黎到有一大窝,侍应叔叔帮我地分好哂一碗碗咁,个汤够清甜,我好钟意!云吞内就系猪肉,都几鲜甜,但就寡左DD~其他𩠌仲叫左火腿津白、赛螃蟹同埋糖醋鱼块,呢几味就比较普通了...赛螃蟹虽然滑但唔够香,糖醋鱼块酸酸甜甜系几醒胃,不过略带鱼腥~津白就无咩特别啦。食完饭,酒楼仲送高力豆沙,食到好饱,D𩠌多到食唔哂要打包!最后有个Cake1Cake出品的生日蛋糕同朋友贺牛一,大家都觉得几好味!侍应态度好好,好有礼貌!不过除左北京填鸭觉得好好食外,其他只算系不过不失,未至于去到好好食!佢胜在价钱唔贵,一大班人约出黎食中菜,如果唔想花费太多,呢度都系一个不错的选择!
招牌菜系北京填鸭,呢个当然系必点菜式︰ 呢度的鸭唔系净系得层皮,而系填埋有肉,食起上黎口感丰富好多,又冇咁滞,正!
另一招牌菜系叉子烧饼︰ 侍应话D榨菜肉末有少少辣,但其实我完全唔觉得佢辣!反而又些少咸就真,不过配埋烧饼就OK,烧饼上舖满芝麻,好香口~
呢碟都几饱肚架... 寿星公想食砂窝云吞鸡,黎到有一大窝, 侍应叔叔帮我地分好哂一碗碗咁,个汤够清甜,我好钟意!云吞内就系猪肉,都几鲜甜,但就寡左DD~ 其他𩠌仲叫左火腿津白、赛螃蟹同埋糖醋鱼块,呢几味就比较普通了...
食完饭,酒楼仲送高力豆沙,食到好饱,D𩠌多到食唔哂要打包! 最后有个Cake1Cake出品的生日蛋糕同朋友贺牛一,大家都觉得几好味!