2010-08-24
是夜到达时为晚上七时,虽然地方唔算好大,但都有数张卡位台。入到去坐低发现店内一台客人都冇,起初都有点担心。不过我地两个人未食到一半,就已经开始有客人入坐,入吓入吓就几乎坐满人客喇! 生虾刺身 --- 虾新鲜,而个汁都够辣。不过如果可以辣多些少会更好 菠萝炒饭 --- 饭炒得够干身,好香口。 飞天通菜 --- 用豆板酱炒,而食得出啲豆板酱有阵颇浓嘅酒味,味道不错。不过都系果句,如果可以再辣少少会更好。 烧春鸡半只 --- 呢个系Honey话一定要食 ---> 啲皮烧得好香,好嫩,一啲都唔嚡口。赞... 原本好想试吓个蚧黄咖喱饭咖,个店员话,可以试吓个蚧黄咖喱海鲜,见图就好似系用面包,中间开咗个窿咁放啲蚧黄咖喱海鲜落去。不过因为我地想叫啲饭面食,所以最后都冇叫到。之后果位店员都仲笑笑口话,如果你真系想试蚧黄咖喱饭的话,不如下次于下午时间去食会比较抵。另外,是夜电视不停播出『菲律宾挟持港人事件』,店内每个食客都好关心事件发展,个个人都一路睇,一路食。但其间有一台客人大大声闹个老公而影响到好多客人都听唔到个电视讲乜,果位店员好醒目咁将个电视音量较大声。仲有,个店员绝对冇挂住睇电视而忽
入到去坐低发现店内一台客人都冇,起初都有点担心。
菠萝炒饭 --- 饭炒得够干身,好香口。
仲有,个店员绝对冇挂住睇电视而忽略咗在坐嘅客人。见客人食完嘢又会好快收走啲碟,见客人杯水饮咗一半,又唔驶客人叫都会自动自觉加水,非常抵赞。
最后个人觉得,以食物、价钱、环境及甚至服务态度嚟讲,都唔会比九龙城区嘅泰国菜馆差!