2005-08-04 9 浏览
呢间野之前成日都会去,佢d野食都ok o既,自己又住香港仔贪放便又多野食,不过近呢年黎d service真系好唔得,系差到你明明想食佢d野但谂起佢d巴巴闭闭o既staff就唔想入去果只,记得有一次去食lunch,佢lunch都真系好爆下架,果次我隔离桌有四个人,个staff拎野饮过黎,可能果时真系太多人啦,个staff一次过拎成十几杯野o系手,有一杯淋左落我隔离桌o既其中一个人度,个staff竟然sorry都冇句啰,个客叫佢拎d纸巾黎抹佢都好似好唔情愿咁啰,成件事个staff都好似觉得自己冇问题觉得自己冇错咁啰,我真系觉得好唔掂,好彩佢遇到个好客咋,如果换转系我,我一定闹到佢傻呀。另外仲有一次就发生o系我男朋友身上o既,有一次我地去食野,食完野比钱,我出去门口等我男朋友,我男朋友费事袋咁多散银,所以零头比散银佢,比左两蚊毫子佢,佢竟然话佢地唔收毫子啰,话找比客d客唔会要啰,但佢个理由完全唔合理,一黎佢冇预先贴子出黎话佢地唔收毫子,二黎d 毫子唔照过两蚊根据法例规定佢地冇理由唔收架,自从呢两件事后我地都冇再去食野lu,宁愿坐车去第二度食都唔贪放便o系呢度食,总之呢间野除非大家想食得唔开心
另外仲有一次就发生o系我男朋友身上o既,有一次我地去食野,食完野比钱,我出去门口等我男朋友,我男朋友费事袋咁多散银,所以零头比散银佢,比左两蚊毫子佢,佢竟然话佢地唔收毫子啰,话找比客d客唔会要啰,但佢个理由完全唔合理,一黎佢冇预先贴子出黎话佢地唔收毫子,二黎d 毫子唔照过两蚊根据法例规定佢地冇理由唔收架,自从呢两件事后我地都冇再去食野lu,宁愿坐车去第二度食都唔贪放便o系呢度食,总之呢间野除非大家想食得唔开心、食到一肚气啦,否则都劝大家唔好去喇。