又一因为座位安排失当影响客人对餐厅整体观感的餐厅。我地大约11:15AM到达, 当时呢间提供过百个座位的京沪佳肴只有一枱客人。店员竟然安排我地坐系佢地隔离, 呢个唔系问题, 第一次帮衬, 可能佢地好受欢迎好旺场呢, 但当然最后事实并唔系咁, 我地12点几离开既时候都只坐左大约一半, 其间我有专登留意侍应对其他客人既座位安排, 都非常合理, 尽量将客人散布在不同角落,保持距离。净系得我地要同另一枱客人痴埋一齐坐唔紧要, 最过份既系安排比我地既呢张枱位置好奇怪, 张枱其中一边靠墙, 一边同另一枱客人痴住, 一边靠走廊, 一边靠栏杆, 坐靠走廊𠮶边既客人无问题, 空间足够, 但坐靠栏杆𠮶边既客人要点行过去佢既座位呢, 两张枱系痴住既, 即系唔可以系枱与枱中间过, 所以即系话一定要绕过隔离枱客人后面先可以行到去自己个位, 但问题系栏杆与椅子的距离狭窄, 即系话一定会打搅到隔离枱已经坐左系度既客人, 要佢地让一让, 郁一郁张凳🪑。呢个座位安排合理吗? 眼见餐厅有99%既座位都无人坐, 真系怀疑个侍应是否见我地个样冧善好好虾, 因为在我地拒绝呢个座位安排后, 我地就坐左系正正对住呢张枱既另一比较开扬既座位。成餐饭, 我无再见个侍应企图带其他客人坐𠮶张枱!

我地点左鸭肉冬菇包, 招牌小笼包, 嫩鸡煨面, 金砖七味豆腐同香柠脆虾球。

讲到呢到, 呢餐饭既食物已经不是重点也表现普通, 其中鸭肉冬菇包料少再咩鸭肉, 香柠脆虾球的虾球虽然大只但唔够爽口, 新鲜度一般。