2019-05-16
元朗出名多野食,想食海鲜🦞但又唔想去海鲜酒家~所以就黎左食蒸气海鲜锅~呢间蒸气海鲜锅比人即感觉非常舒适,整齐又干净~店员仲好热心推介野食,服务很好!每张枱店员都会比调味料,自己教翻自己中意食既酱油~仲有埋湿纸巾,非常贴心。张枱都非常够位,无多余既东西,可以放好多碟野食!店员拎啲铰剪同铗比我地个时都好好咁讲解下的铰剪同铗用黎剪咩海鲜🦞我地叫左个 黄金套餐$288海鲜系每人一盘,份量非常多!一开始店员先帮我地落左个粥底先,然后就放蟹上去蒸,完全系食废人餐咁,全部都有店员服侍,只需要等候时间到就可以食~透明既锅盖,睇住的蟹熟真系好过瘾!愈睇愈肚饿,好心急想食!我地呢个餐系每人一只奄仔蟹~刚出炉既蟹,好靓仔,好多蟹膏,好似同我挥紧手咁~蟹膏非常多,食完劲爆满足!蟹肉劲嫩滑,好鲜味,蟹肉又易拆,食得好开心,好满意呢只蟹~食完店员就蒸澳洲龙虾🦞(半只/每人)龙虾肉质弹牙,龙虾脱壳非常容易,劲多肉可以食,肉汁鲜甜,酱油都无沾过~美味鲍鱼&海虾,食完只龙虾就刚刚好可以食,时间教得刚好~鲍鱼一早已经系厨房洗干净,所以唔食得既位都清得干净俐落,不错。鲍鱼肉质非常弹牙,海虾亦鲜美多汁。之后就到贝壳类🐚海鲜~
我地叫左个 黄金套餐$288
海鲜系每人一盘,份量非常多!
刚出炉既蟹,好靓仔,好多蟹膏,好似同我挥紧手咁~
食完店员就蒸澳洲龙虾🦞(半只/每人)
之后就到贝壳类🐚海鲜~全部都好多肉汁,我地将系壳上面既汁都倒晒落去个粥底到,简直就是精华所在!
其实食完海鲜已经饱左一半~真系好满足喔!南瓜非常淋~蔬菜🥬都新鲜~
最后几饱都要食埋个粥底!南瓜粟米瑶柱粥,鲜甜有海鲜味~份量劲多,至少四人份量既粥~今餐好满足。
不得不提既系店员既服务非常到位,快得黎又贴心~个蒸气锅一响就即刻帮我地整~非常好~