今日同老婆去旺角行街,去左尚膳这间火锅店食打边炉,估唔到两点咁早已经有得打边炉。依间火锅店的汤底一啲都唔普通,有药膳美人汤,天麻鱼云汤,椰子鸡汤等,好多有特色又足料嘅汤底,每一款汤底都好想试!最后我哋拣咗椰子走地鸡汤,椰子汤真系同鸡好夹,好鲜甜,真心推荐要饮佢哋嘅汤底。鸡系选用湛江走地鸡,一啲都唔肥,连皮食都冇问题!餐厅好细心,特别为这汤底提供额外配料,有青柠,砂姜及盐,可以用来点鸡食!基本配料我唔特别去介绍啦,因为一定有你啱嘅配料!如果嚟到觉得又肚饿,餐厅有提供三款小食,都好好味!😋首先我哋食咗竹笙先,竹笙大大条,系老板娘特登去海味店买,拣过靓嘅先会买返嚟!因为太大条嘅关系,餐厅职员主动帮我地剪细啲,服务一流!跟住我哋再食手打墨鱼滑,手打四色丸,同普通出面嘅火锅店好唔同,墨鱼滑超弹牙,有墨鱼味及墨鱼粒,口感很好!四色丸一样比出面弹牙好多,味道特别,冇得弹!我哋仲食左桂花蚌,新鲜,好味道!杂菜篮,有菇有菜有粟米,啱晒唔想烦又想食得多款式嘅我😋!最后一定要推介本地手切肥牛俾大家,油脂分泌平均,切法有诚意,系双飞牛👍🏼!短短滚半分钟就食得,淋身又有牛味,好味到爆灯!必食!🎊如果大家like
基本配料我唔特别去介绍啦,因为一定有你啱嘅配料!
如果嚟到觉得又肚饿,餐厅有提供三款小食,都好好味!😋
如果大家like佢哋社交平台,仲有一杯杞子圆肉菊花蜜或洛神花茶送!正呀喂🥰!
食完仲免费送多一份生果俾我哋食!服务一流,下次会叫埋朋友一齐过嚟食😋