2020-05-06 72 浏览
今日同朋友食生日饭,嚟到一间好高级嘅日本餐厅,叫咗二人套餐😋咩都试吓😜呢度播放着柔和的音乐,令我哋食饭嘅时候觉得轻松!柚子大根好特别!加左柚子蜜D萝卜酸酸甜甜,爽脆可口,清甜美味☺️番茄沙律用左由日本师傅调制嘅秘制酱汁,仲加左少少芝麻酱,有d醋味,酸酸地,好开胃!so refreshing !😘火炙生牛肉轻轻炙过嘅牛肉五成熟带有油香,用牛肉包住葱同洋葱食,食到酱汁嘅精华,够晒滋味。和牛拼盘有五款肉,讲比较印象深刻嘅先: 和牛臂肉近pat pat位,瘦少少,生少少食,带d弹牙,我想讲d肉腌得好入味,好多肉汁,几可口薄切和牛西冷一咬入口就觉得好味,d油脂含量😍有一种升左上天堂嘅感觉😍好味,真系好味和牛西冷扒牛柳中部,有油花,同样令人食过返寻味😘酱汁方面有面豉、酸味豉油、原味豉油,不过啲肉已经好够味,食肥少少嘅肉时可以点酸味嘅酱汁,中和一下油腻感☺️食烧肉嘅时候可以要求店员帮手烧,佢掌握火候掌握得好好,每一件肉都烧得啱啱好😆食完面之后就系甜品。雪糕入口即溶,士多啤梨味喺味蕾爆发,仲有白玉、朱古力脆脆,加上新鲜水果😜呢一餐货真价实,再强调一次服务态度好好,值得一试!每一碟嘢食都系精心设计嘅,令我哋

柚子大根
好特别!加左柚子蜜D萝卜酸酸甜甜,爽脆可口,清甜美味☺️

番茄沙律

火炙生牛肉

和牛拼盘有五款肉,讲比较印象深刻嘅先:
和牛臂肉
近pat pat位,瘦少少,生少少食,带d弹牙,
我想讲d肉腌得好入味,好多肉汁,几可口

薄切和牛西冷

和牛西冷扒
牛柳中部,有油花,同样令人食过返寻味😘

呢一餐货真价实,再强调一次服务态度好好,值得一试!每一碟嘢食都系精心设计嘅,令我哋食得好满足🥰

2020-05-06