2011-08-22
原本冇谂过食呢间, 母亲节梗系饮茶啦~~ 但新元中果2间茶楼都多人到死, 要等几十张枱, 哗...........你话点等?? 成个钟先叫得果几张, 几十张应该要等到晚饭lor~~ 所以唯有改食呢间仲有位的餐厅~~一如以往, 入到去系冇人招呼你坐的, 好似茶餐厅咁自己揾位坐, 坐低咗之后等好耐先有人见到你, 比水同menu你~~ 当你睇完想落单, 又系等你发火先有人, 我都唔明点解冇伙计?? 衰d讲句, 食完走咗唔比钱都冇 人知lor~~ 我叫咗个日式青芥辣焗海鲜饭个色都几wasabi, 但一d都唔芥辣味, 只系好淡好淡味, 唔食得辣果d就啱哂~~ 海鲜款式唔多, 又系得蟹柳, 鱿鱼, 鱼等等, 个蟹柳好假, 成旧粉咁, 鱿鱼同鱼就好细粒, 唔讲真系唔觉有.................我屋企人就叫咗咖喱猪柳饭薯仔多过猪柳、海南鸡饭好少鸡、龙脷柳薯菜呢个最正, 薯条热辣辣、龙脷够大块佢呢度d嘢食唔算太差, 但真系一d service都冇, 比加一服务费真系唔抵lor~~~