2017-06-06 1059 浏览
以前都食过铜锣湾新斗记好多次,觉得价钱及味道唔错,又有怀旧点心。但今天去食午餐真的完全绝望!首先,我们先点点心再后加一个炆米,同个女侍应讲,佢无反应,等佢加完水返来再问一下,佢答: 『落左单就落左你等下』,咩态度!之后见佢完全无CHECK单只系执餐具。结果忍唔住再同个西装男讲先落到单。跟住上左㰖菜肉松四季豆,全枱人都O左咀,细到吓死人,共15小段四季豆,起码7条㶶!我地叫左个西装男1号来问,佢话我地不楼都系咁「大」碟 ,系咁架!!!!之后再来XO酱炒肠粉,比以前小咗一半,我地叫左个西装男2号过来,佢话因为煤气炉刚开,我地听到R晒头,咁的大话都讲得出!难道用煤气炉煮肠粉会蒸发晒?隔左阵有个疑似部长的男人过来想了解返四季豆个度,佢话个SIZE一直都系咁多,佢会送返糖水比我地,送糖水唔系大晒我地无要,不过佢的态度系OK有诚意D,比起佢其他同事。好啦,到我最爱的马拉糕,竟然完全唔同味,晴天霹雳!鲜虾肠粉皮又韧又硬又厚!!!   想点呀!我的决定左以后唔会再来!
2017-06-06