2003-10-14
因為第一次去完的感覺好好,所以今晚兩條友再去一次。第一次去叫的有:白蘿蔔魚干沙律- 超新鮮爽脆的蘿蔔絲加好味魚干再加特制日式沙律汁,好味又清新。蔥花吞拿魚凍豆腐- 有點普通,但味道ok。三文親子釜飯- 一定要趁熱食,飯焦都唔好放過呀!菠菜蛋煲- 係就細煲o左o的,但係味道一流,菠菜好嫩。芝麻布丁- 簡直係當晚high light!個賣相雖然有點似魚皮,但食落去好香好滑,正!可以再凍少少就好喇。今晚去,叫唔同野食:明太子蛋卷- 比較普通,但係蛋好香,少少辣,OK。鹽燒牛舌- 一定要包住蔥花食呀!好惹味,唔會太鹹,又夠軟,可以再食~麵豉三文魚鍋- 有紅蘿蔔,薯仔同菠菜一齊煮,三文魚少咁o的,無乜味;但個湯就好味喇,甜得來又唔太鹹,一流!蘑菇生蠔釜飯- 打開個蓋,好香呀!今次無上次咁多飯焦,但都好好味。雖然飯已經夠鹹,但因為附上的醬汁好香酒味,忍唔住加埋落去食=p甜品拼盤- 生果,紅豆雪糕同chocolate sponge。雖然唔係好日式,不過個紅豆雪糕好香,chocolate sponge夠軟又唔「鞋」口,幾好。服務方面,真係要讚佢地添茶速度一流!裝修好特別,雖然吸/非吸煙區分別不大,但係
第一次去叫的有:
蔥花吞拿魚凍豆腐- 有點普通,但味道ok。
三文親子釜飯- 一定要趁熱食,飯焦都唔好放過呀!
菠菜蛋煲- 係就細煲o左o的,但係味道一流,菠菜好嫩。
今晚去,叫唔同野食:
明太子蛋卷- 比較普通,但係蛋好香,少少辣,OK。
服務方面,真係要讚佢地添茶速度一流!裝修好特別,雖然吸/非吸煙區分別不大,但係可能佢個抽風系統好,所以都唔太覺得有煙味。值得我再去試埋其他menu item呀~~