2023-07-30 1758 浏览
每逢假日,#小秘书 都会约埋屋企人聚一聚🫶🏻 去 #茶楼 #饮茶 ☕️通常都系爸爸妈妈嘅首选🤤 知道 #GloomieCat 呢排喺 Vwalkhk 搞咗个pop up store,顺路过嚟 半岛渔港 / 阿翁火锅馆 食个lunch,顺便四围行吓。一如以往, #半岛渔港 / #阿翁火锅馆 门口都系排满等位嘅食客,就连预早订位嘅我哋都等咗廿分钟先攞到位… 不过门口负责派飞𠮶位姐姐似乎相识满天下,佢班「熟客仔」行到埋嚟拍吓膊头就有可以优先安排😤 对守规矩嘅食客真系有啲过份!#点心质素 都大不如前,蒸嘅 #点心 都叫做热辣辣,尝算可以。但系啲 #煎炸类食物 似乎一早已经做起,我哋叫嘅 #薄撑、#煎酿孖宝、#萝卜糕… 上枱嘅时候都已经冻晒,口感非常油腻😵‍💫 仲有佢哋个 #豉椒排骨炒河 完全冇镬气可言,茶餐厅嘅质素都仲好过佢😅不过人手不足都系一个大问题,茶壶经常无水😅 就算揾到人帮手,都被声大夹恶嘅侍应姐姐凶返转头,仲理直气壮咁大大声咁话自己唔系负责我哋张枱,唔好个个走嚟叫佢做嘢😅 整体服务同食物质素都麻麻地,唔明点解都仲咁好生意嘅呢🤔📍 半岛渔港/阿翁火锅馆 (南昌荟) 1楼F102号舖

📍 半岛渔港/阿翁火锅馆 (南昌荟) 1楼F102号舖
2023-07-30
等候时间
20 分钟 (堂食)