讲到手工火锅店,我第一时间一定会谂起「云」。上次嚟食过三椰鸡椰 香得来仲有淡淡酒香和牛油香 忍唔住要再访。佢哋宜家仲推出埋全新串烧Menu 一样拍得住水准👍🔥火焰三椰鸡锅店员首先会喺你面前用牛油爆香鸡件 然后落酒点火。酒精加牛油香随著浓浓火焰喺空气中挥发 香喷喷到流晒口水。之后会落原只椰皇水,原只椰青水同特浓鸡汤。之后店员会过嚟帮你撇走啲油,请你先享用一碗超鲜甜嘅椰子鲜鸡汤🤤先在开始打边炉~叫咗以下嘅手工火锅料: 🔥野生竹笙 第一次见咁大条嘅竹笙,平时食开啲BB版同埋冇头,今次原条好震撼,超爽口😳🔥手打黑松露墨鱼丸 超香黑松露🔥自家制牛肉小汤包 个人超推荐呢个!牛味浓郁 汤汁爆浆另见新串烧Menu特登叫咗串荔枝豚肉串烧同白鳝试吓。两串都烧得好惹味,白鳝超新鲜弹牙,调味刚好👍佢哋用嘅料新鲜高质,对得住 “手工” 呢个卖点。好多嘢出面都系冇,仲要好食。服务质素都一流,食到咁上下就会有店员嚟帮我撇咗面头浸油同加汤 👍

🔥火焰三椰鸡锅

叫咗以下嘅手工火锅料: