2024-12-29 534 浏览
首先讲吓呢度嘅环境 楼底好高装修感觉好摩登 仲有棵真嘅圣诞树 好有气派每位员工都好热情 好喜欢同客人交流互动仲有嘅细心位系 天气咁冻嘅时候餐厅有为食客着想 系有提供暖水㗎一场嚟到当然要食Tasting Menu啦可以食到餐厅别出心裁嘅菜式❣️伊比利亚火腿48个月顶部覆盖份量好慷慨嘅火腿 火腿够晒咸香 配搭新鲜烘烤嘅迷迭香意大利面包食 非常配合❣️布拉塔流心水牛芝士水牛芝士好幼滑 配上我最爱嘅basil 橄榄油食落有好清新嘅感觉 夹埋好香口嘅榛子碎食 又有另一番滋味❣️吞拿鱼蛋黄酱泡沫用一个鸡蛋造型嘅器皿盛载 打卡一流吞拿鱼酱来自意大利 搭配酸豆打成foam再配上粒粒饱满嘅三文鱼子 冇谂过吞拿鱼酱都可以化腐朽为神奇❣️吞拿鱼鞑靼鲜味嘅吞拿鱼蓉配柠檬西柚味醂汁份量十足 柠檬西柚汁食落好清新仲有啲薄脆米片 口感丰富❣️西班牙甜青椒用特级初榨橄榄油炸 够晒健康❣️特色黑松露意大利细面鸡蛋细面好挂汁 搭配刨丝帕马森芝士仲有份量丰富嘅新鲜黑松露片 好美味❣️安格斯牛面肉烩饭本身嘅menu系牛肝菌和帕玛森芝士烩饭但因为餐厅有问我们有冇食物敏感朋友对洋葱过敏 原先嘅饭底系有洋葱成份餐厅便转成南瓜烩饭 食落好清甜牛面
首先讲吓呢度嘅环境 楼底好高

手指饼浸咗espresso
配上好smooth嘅mascarpone cheese
食落感觉好moist Valrhona可可粉好醇厚

❣️塔丁苹果塔
呢味甜品超级邪恶 苹果塔完全被焦糖奶油覆盖 重点当然系苹果焗到好腍 配埋云尼拿雪糕食 缓和咗焦糖嘅甜味 云呢拿雪糕真系有云呢拿籽㗎