2017-04-30 187 浏览
今日睇完戏有 d 想食车仔面,两个人,行过见到呢间野又话有薯粉,又话有车仔面,谂住呢间野座落葵涌商场,价钱应该较大众化。点知个薯粉咩𩠌都未拣就先收 $24, 都唔紧要,其中一个面我剔左 3 样𩠌,个服务态度其差嘅阿姐问我系咪要 2 样𩠌,我指俾佢睇话 3 样,佢唔应我,自己衰左唔出声应我,一句唔好意思都冇。好,我忍你一阵。到 两碗面齐哂,第一句同我讲要收钱先,ok, 无问题,我又俾钱先,不过唔该你舖头写明 d 付款程序。我相信好多客都觉得你对自己 d 面都冇乜信心。惊人地食完话唔值,又唔好味。我碗粉叫 3 样𩠌,点知揾匀成碗都系得两样,独欠我比较想食嘅猪红。同个阿姐讲差一样𩠌,要讲几次先听到。仲晦气话转头俾番我,呢 d 就系钱就收齐,野又唔做齐嘅最佳例子。如果大家遇到我呢 d 情况,相信已经冇乜心情食野,你碗野好食到晓飞都无用。唔系要求咩五星级服务,只系想大家 fair d , 语气屋邨 feel 得黎都可以客客气气, 48 蚊一碗 3 𩠌红薯粉贵唔贵大家见人见智,不过拎住 48 蚊去揾面食类我相信有更好选择。大家自己衡量,多谢观看