2018-10-28
好耐好耐无食过呢间晚晚面排长龙既拉面店啦,今晚突然好想食,于是同友人一齐排队!人龙看似好长,但其实排左10分钟已经可以入座了!座低后侍应礼貌地递上餐牌,而我系门口排队果阵见到佢呢期既限定拉面好似好特别,于是就叫了!仲加左饺子、枝豆、味玉同埋味笋!而友人今晚一定系好肚饿,竟然叫左个特盛拉面黎食点餐后好快就上菜啦!羽根烧饺子,热辣辣,仲有脆卜卜既薄片,饺子内里非常juicy!辛辣柠檬豚肉拉面,是限定版拉面,这个面有一块半肥半瘦既豚肉、西兰花、木耳丝同樱花虾,还有三片柠檬!食落好特别,汤底酸酸辣辣,就好似食紧日版既酸辣汤面,好开胃!豚肉因为半肥半瘦,所以唔会太干,配埋呢个汤一齐食,不会太油腻,而西兰花索哂汤既味道,特别惹味,木耳丝连埋拉面一齐食很爽口,口感很丰富!加钱点了味笋同味玉,味笋份量很多,配埋落个面到食非常惹味!而味玉系流心蛋,一个字,正!唔会好似其他拉面店做唔到流心的效果!特盛炙烧豚肉拉面,哗!有4大块好厚身既豚肉,脂肪较多,但食落去口感很松软,出奇地好食,而汤底味道较浓,所以友人好快就饱啦!但味道系唔错既!枝豆,盐的份量适中,唔会太咸或者冇味!总括黎讲,明白点解会系晚晚排长龙既拉
点餐后好快就上菜啦!
枝豆,盐的份量适中,唔会太咸或者冇味!
总括黎讲,明白点解会系晚晚排长龙既拉面店,因为服务态度很好,食物都好好食,而且份量也不少!一定会再黎试下其他味道既拉面!