朋友要移民啦,呢排主要都系食中菜同东南亚菜。大围呢间新强记,侍应姐姐服务好好,会就住人数提客人点几多个菜。🦐迷你海皇冬瓜盅(期间限定)($188) 一坐低,姐姐就问饮唔饮冬瓜汤,佢话得返两盅,卖完就冇。即刻叫咗一盅,虽然佢叫迷你冬瓜盅,但系其实份量十足,材料丰富,有鱼肉、元贝、虾干等等,我哋三个人,每个人起码饮咗三至四碗。天时暑热,食冬瓜盅啱晒👍🏻👍🏻👍🏻砂煲鲜鸡粥($60)虽然系一人份量,但份量十足👍🏻每人都食到两至三碗。用砂煲仔上, keep到个温度,而且鸡肉鲜嫩又滑,成煲粥都好鲜甜。新强记烧鹅王($190)嚟呢度真系要试佢个烧鹅,皮脆薄嫩,肉质鲜甜,超级香口😋😋😋食到停唔到口椒盐鲜鱿($128)外皮炸到脆卜卜,入面嘅鱿鱼新鲜爽脆,虽然有啲热气,但系真系好香口。😋😋最后仲有最正嘅糖水今日有绿豆沙红豆沙两款都各有千秋👍🏻👍🏻红豆沙粒粒分明,有香浓陈皮味,仲起晒沙😍😍绿豆沙仲加咗臭草,清热气一流👍🏻👍🏻整体服务质素非常之好,每款食物都好好味,有传统酒楼嘅人情味👍🏻👍🏻👍🏻

🦐迷你海皇冬瓜盅(期间限定)($188)

砂煲鲜鸡粥($60)

新强记烧鹅王($190)

椒盐鲜鱿($128)

最后仲有最正嘅糖水

• 沙田新强记鸡粥