2021-05-18
母亲节前夕,三个人食午饭,去到已经有几十人包左部份枱,环境几嘈下。虽然有隔板,但系有部份系五个人一边。座低男经理俾咗A la carte menu,后来我问其中一个女侍应,呢一个系咪已经系lunch Menu,佢答系。我哋以为系母亲节前夕,冇lunch set所以照嗌。重点嚟啦,食到一半,隔离有台客坐低点餐,侍应又系俾咗Ala Carte menu,佢哋问有冇之前食开嘅lunch set,待应先拎左另外一个lunch set menu岀来。𠮶一刻嬲咗,点解一开始唔主动攞 lunch set menu出嚟呢?问你就话冇,搞到我全部嗌哂Ala carte。虽然我点𠮶啲除左叉烧饭lunch set冇,但系a la carte 咁同set 两种完全唔同叫法。问返个男经理,佢话我点其中叉烧饭已经lunch set,完全冇尝试去耐心解释,讲完就即走。除咗男经理之外,另外一位中年嘅短头发女士态度都麻麻地。面包好食我地refill左一次,再refill第二次就话要加钱,咁点解第一次refill果阵又唔讲?第一次去依果价位嘅西餐厅refill包要加钱。。。重要重要嘅系态度差,我哋未讲完就转身走。食物方面
食物方面,持平咁讲龙虾汤好饮,好浓郁嘅龙虾味,所以我哋先额外要面包点汤。
蟹饭系岀色,不负众望。美中不足嘅系饭底偏重味,抢左少少蟹羔味,三个人食啱啱好。
但叉烧饭真系好普通完全唔值,睇图都见到侧边位系好干,完全唔系吹捧得咁好食。
最后埋单晏昼人头1000,一共3000。
服务态度完全比唔上呢个价钱,去其他餐厅可以有更好嘅美食体验,唔会再有下一次。