2022-07-23
终于去到星期五,想要食餐好嘅。为咗方便大家下班,就拣咗呢间成日喺公司附近经过但系又未试过嘅小酒馆。听闻都会有啲同事嚟食吓lunch,所以觉得应该都唔太差。睇咗Menu食物价钱比较贵,红白酒平均一杯都要$100起跳。餐厅嘅座位都比较迫,我哋二人咁岩安排咗系一啲比较有气氛高涨嘅客人隔离,所以全程都要擘大喉咙嚟讲嘢。之后都放弃咗继续倾偈。期间隔篱枱仲要闹侍应迟上菜。。。食物方面,每样嘢食都几极端,好食嘅就算系好食,唔好食嘅真系觉得系大伏.好食嘅有,beef tartare , Choco fondant 可以话系难食嘅系confit duck leg, 本身落单嘅时候我都挣扎究竟叫鸭胸定系呢味菜,侍应同我讲佢钟意呢味菜比较多,我就相信佢。可能近排冇食过啲乜嘢难食嘅嘢,食呢味菜嘅时候我可以话系觉得非常之失望。个鸭肉就好似人哋爱嚟煲汤嘅汤渣一样咁解。四百几蚊嘅pigeon foie gras 个酥皮比较薄,层次欠奉。餐酒质素亦都系下栏嘢,其实收百零蚊一杯可以比好少少。同埋本身我嗌果汁,侍应同我讲系home made freshly made,点知出到嚟系樽装(可能你觉得我会唔会咁离地,但系出边真
餐酒质素亦都系下栏嘢,其实收百零蚊一杯可以比好少少。同埋本身我嗌果汁,侍应同我讲系home made freshly made,点知出到嚟系樽装(可能你觉得我会唔会咁离地,但系出边真系会有鲜榨嘅)。
埋单系1400百几,我同朋友都系带住唔知食咗咩嘅感觉返屋企。唯一可取系侍应态度都好亲切。