2020-07-15
去到门口等咗一阵先有人serve, 明明铺位唔大,又冇乜人,都唔知啲人去咗边🤷🏻♀️咁都算啦,我同男朋友两个安排咗去卡位坐,都算阔落。之后order左几样野,水煮牛、饺子、白饭同野饮。首先嚟到嘅系水煮牛,一望落去个样系OK嘅。但咬落去就难食到想吐出嚟💩首先旧牛好「un」,其次个味唔系辣、麻香味,而系得油味,好难形容,总之就难食。等咗好耐,个饺子终于嚟。其实当时客又唔多,唔明点解接近半个钟先嚟到份饺子。一咬落去,够热但好干,味道就偏啖,好似食紧一旧未调味嘅肉,但都好过个水煮牛💩我地食到2/3嘅时候,有个类似男经理嘅人走过嚟拎起我地张单,望两望。男朋友主动同佢讲我地嗌啲野已经嚟齐。佢冇反应就行走左,隔左2,3分钟又过嚟问有冇野加,果个语气直头想赶我走咁款🤔 之后又企系一边啤住我地咁,奇奇怪怪。我同男朋友顶唔顺,净低嘅饺子都唔食啦,起身埋单走人。我地都唔知得罪佢乜,客又唔系多,又唔系接近闩门时间,我地坐左都系一个钟左右,唔计佢啲野本身嚟得慢,仲要都未食哂啲野😅 比钱买难受。一句讲哂,下次不了。
一句讲哂,下次不了。