2023-09-17 303 浏览
已经好耐冇写食评, 但今次真系要出post 赞. 知道 Tony Wong 好耐, 但从来冇食过. 今日临急要揾个「半磅」蛋糕. 走咗去 Tony Wong, 见到有个芒果拿破仑, 但因为我身体嘅缘故, 不能食芒果. 多口问有冇有冇杂果味? 店员回覆我你几点要? 当时约4:30pm, 我话6pm. 以为佢会帮我喺第二间度转过嚟, 点知佢推开到门. 问厨房有冇材料可否即做? 我好surprise😳, 铜锣湾咁贵嘅地段竟然会有厨房?佢话有材料, 可即做. 于是我即刻比钱. 实在太惊喜. 另一张图系🌹玫瑰花蛋糕. 我前后两日都要庆祝, 所以又返嚟. 妈咪好喜欢玫瑰花蛋糕, 打卡一流, 系花瓣甜咗少少, 下次问下可唔可以少甜 😅

杂果拿破仑蛋糕
玫瑰花蛋糕