2025-01-25 131 浏览
我同老公习惯去呢间餐厅度周末食早餐,平时就搭枱好快有位,咁今日谂住有时间等吓卡位,黑框眼镜分位阿姐,不断问肯唔肯搭枱,咁我等咗10几分钟,终于排第一,阿姐坚持继续问我搭唔搭台,我同阿姐讲我终于都排到第一等多阵,佢话今日排队全部都系贵宾冇人肯搭枱,佢话俾我知要等多20分钟,随后就不断比三个人坐卡位,终于忍唔到问佢,我话点解你两三行啲人都系两个人可以座卡位,但你唔比我呢?佢话𠮶啲人本来系三个人走咗一个,所以就两个人坐卡位,我话,你十几枱啲人都走左一个?你咁样分枱唔公道的。分枱阿姐就开始发烂渣,佢话系唔公道㗎啦,搭巴士都唔会有公道㗎!我老公就话你咁样讲嘢唔啱,阿姐继续话,系呀我哋呢度系请CEO,你教我做嘢呀!跟住咁啱近窗边就有二人卡位,终于有得我座,本来一肚气叫老公走,但系排咗咁耐唯有照食啦,食完临走阿姐又发功,喺侧边用对讲机大声叫楼上D伙记又话,啲卡位比三个人座,继续用去凶残嘅态度掌管呢一间茶餐厅嘅政策。大佬,我嚟叹早餐,唔系来啃骨,若果呢个集团真系有CEO的话,麻烦你哋睇吓呢篇嘢,去民间视察下民情,讲完。