2017-10-31
今日带台湾d frds去中环呢间添好运食嘢,服务态度差到离谱!话说我地三大一细(2岁未够BB),俾佐个近厨房出餐嘅角落位置。我地话有BB可唔可以换位,我地都可以等,因为担心出餐会唔小心整亲BB。个服务员一脸不屑嘅样都唔紧要,我地配合坐佐落去之后,跟住隔离两位客人咁啱起身走人,我地想话坐入去四个位啱啱好同埋都安全d,个服务员见到即刻话:坐四个位连BB都要收茶钱ga!我地唔想吵坐返原位,俾个3蚊茶钱唔系问题,但咁嘅服务态度真系令我地几个呆晒!咁都算啦,跟住隔离两个位俾佐两位日本游客。呢两位日本游客可能第一次食,唔知d点心一份有几个,例如菠萝叉烧包一份有3个之类,就蒙喳喳有d嘢点佐两份(佢地谂住2份就系一人一只)。见到我地d嘢送上台先察觉唔对路,想请服务员取消一份。我地见佢地同服务员鸡同鸭讲咁,就帮手同服务员讲,点知d服务员态度劲差!大声话d嘢落佐单冇得取消,咁厨房蒸佐d嘢边个食?D餐都未出,我地都系请佢地睇下可唔可以取消,如果唔得咪算啰,但使唔使脸臭兼唔爽咁回应呢?我地梗系明白佢地有佢地公司嘅规定,但都唔使态度差到咁!D日本游客都系唔知先咁落单,如果真系冇得取消,好声好气讲唔得?好似我地去
我地梗系明白佢地有佢地公司嘅规定,但都唔使态度差到咁!D日本游客都系唔知先咁落单,如果真系冇得取消,好声好气讲唔得?好似我地去食嘢仲欠佢地d乜嘢咁!
同佢地讲完其实都冇乜胃口食嘢!米芝莲又点?D嘢好食又点?如果连最基本嘅服务态度都冇,几好食都系冇用!呢间嘢真系唔会再帮亲!