2020-05-10 1080 浏览
原本开开心心庆祝第一次母亲节,所以订了这餐厅,还选了较贵的餐,我6点入座便出去拿自助吧的食物,拿了好几转食物饮品再影埋相汤底先滚,然后到加单时有两次错误,我们两人加单一份牛粒和牛小排,点知食物来了牛小排是一碟,但牛粒只来了一粒!问番落单职员佢话:「佢哋俾咗一粒你咋?」就系锦又浪费左我食既时间,之后再加单就有漏单既情况,等到差不多6:55我先食到第一碟牛肩肉!原本谂住今日大家都忙,所以无特别计较,但最后有职员系7:15望住我讲:「你哋已经食到过晒时间啦,要快d食啦!」我即刻睇番单系写7:30交枱,当时时间系7:17,跟住我哋以为佢讲错枱就无理继续食,点知5分钟后果位职员见到我先生出去拎饮品同甜品,佢又再大声话我:「你哋真系过晒钟,系锦call咪话佢知你哋要交枱嫁啦!」于是我话佢知单据写明我6:00入座7:30交枱,我无迟走,点知佢重问番我「锦e家几点阿?」我俾电话佢睇系7:22,话佢知未到7:30,我何来已经食到过晒钟呢!佢冷笑锦讲:「锦由佢啰,你哋继续啰!」果下真系劲唔开心,佢完全无了解过张单就嚟话我!解释完佢听佢都无去处理!重讲到我好似打横嚟讲锦!原本开开心心庆祝!点知俾人讲到好似霸住张枱唔肯走又无耻锦坚持要食唔走锦款!明明我就系未够钟交枱,但俾人话我,重要俾隔离枱d人听到,人哋会点谂牙!e间餐厅真系服务态度劲差!令到我庆祝母亲节感到非常唔开心,未食完未够钟就俾人劲催!最后我7:25就走啦!明明写住90分钟放题,但原来75分钟就会话你过时,要你交枱!e间餐厅我唔会再去食!