2022-08-08
2022.07.27 lunch半日假,又走咗出街食😝 本身都唔系好想,但又唔想系公司食埋先走,所以行下揾下,去啲少人啲嘅地方。 呢日好天到不得了,云都唔多旧,路过呢间,又大间,又唔多人,再睇吓餐牌都拣到食物,加上门口个妹妹又好勤力介绍⋯⋯仲话送雪糕俾我哋,我哋就入咗去喇😝 地方宽阔,舒服,好整洁 😃 客人唔多,感觉都安全啲😅 赞咗先,整体服务员嘅态度都好好呀,好有礼貌👍🏼不过,呢一吓送雪糕有点尴尬,我哋谂紧有冇听错,应该话无,但当我哋叫餐饮时,顺便问埋服务员,但好似唔知又俾系餐牌我哋拣,不过我哋都照讲,亦都话冇都唔紧要😅😅 终于都有送,搅到我哋都有啲唔好意思,仲要送啲咁靓添!我哋以为是但俾一球个种,所以埋单都俾多少少tips 😝我拣咗慢煮和牛盖饭,女友拣黑松露野菌天使面。两个一齐到,卖相好ok 😃 同埋咁样上餐都唔错,个汤正常。 女友个意粉呢,闻落好香,但唔够好味,好豉油 feel 嘅味,如果可以整得和风味啲,应该会更好味。到我喇,我个卖相仲靓啲,好华丽😌 味道唔错,但女友话个牛嘅味好似拉面个啲叉烧😛 确实又系冇咩牛味,但整体系ok的。餐饮要热咖啡,女友仲要话要试吓,日式咖啡应该会唔